Een leven lang leren - Sportservice Groep

Je bent nooit te oud
om te leren!

Een leven lang leren

Inspiratiesessies

Sportservice Groep staat voor een ‘leven lang leren’. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Hiervoor hebben wij onder andere interne bijscholing, waarvan teambuilding ook een belangrijk onderdeel is; samenkomen en samen leren.

Eén van de bijscholingen is de inspiratiesessie. Tijdens deze sessie komen verschillende thema’s aan de orde. De onderwerpen worden aangedragen door de collega’s. Waar is behoefte aan en waar zouden zij nog graag meer informatie over willen krijgen. Onderwerpen die al voorbij gekomen zijn, zijn: kleuterlessen, het Athletic Skills Model, Urban Sports, groene spelen en buiten spelen. Na de theorie gaan wij met elkaar ervaren wat het betekent in de praktijk, zodat je met deze kennis de vertaalslag kunt maken naar de (gym)lessen die je geeft.

Sommige onderwerpen zijn specifiek en sommigen zijn wat breder en dienen vooral als kennismaking. Soms alleen voor de gymles en meestal kunnen de onderwerpen ook meegenomen worden naar de trainingen of sporten & bewegen in het algemeen. Verschillende collega’s geven ook bewegingslessen in het kader de GLI (Gezonde Leefstijl Interventie) of met ouderen, zij kunnen de opgedane kennis ook toepassen op deze specifieke doelgroep.

Na afloop van deze bijeenkomsten wordt er een samenvatting geschreven van wat er is gedaan. Op deze manier kunnen de collega’s altijd even teruglezen hoe het ook alweer zat. De collega’s waarderen deze inspiratiesessies zeer, dus het volgen hiervan wordt zeker aanbevolen. Op dit moment zijn de scholing nog intern, maar wellicht stellen wij deze sessies open voor andere geïnteresseerden.

Naast de algemene bijscholing wordt er ook per individu gekeken waar behoefte aan is. Op deze manier probeert Sportservice Groep naar de individuele wensen te luisteren en te faciliteren waar mogelijk.

Leertrajecten

Sportservice Groep is onlangs een traject gestart om te kijken waar de (ontwikkel)behoeftes van de collega’s liggen. Met een extern bedrijf (WIMM) is er gekeken naar de leercultuur binnen Sportservice Groep. Eerst zijn er gesprekken geweest tussen medewerkers van WIMM en de directie en coördinatoren. Daarna tussen WIMM en de collega’s. Dit is naast elkaar neergelegd en vergeleken. De basis van deze gesprekken en inzichten worden gebruikt voor de één-op-één gesprekken met alle collega’s.