Heb jij ook meegedaan?

Terugblik activiteiten gemeente Hardenberg

Terugblik activiteiten in de gemeente Hardenberg

Afgelopen jaar waren er weer verschillende activiteiten in de gemeente in samenwerking met onder andere de gemeente Hardenberg. In de vakanties waren er activiteiten zoals de vloer is lava, de kluis, het jachtseizoen en Expeditie Robinson. Deze vonden plaats in de verschillende plaatsen in de gemeente. Daarnaast waren er ook weer schoolsporttoernooien. Aan deze toernooien doen de kinderen mee uit naam van de school en aan alle toernooien kun je meedoen als team. Hoe leuk is dat! Voor groep 5 is er een tennistoernooi, groep 6 mag volleyballen, groep 7 heeft een slagbaltoernooi en groep 8 heeft het al lang bestaande voetbaltoernooi. Elk jaar komen er meer teams die meedoen, zo kunnen steeds meer kinderen kennismaken met de sport! Elk jaar doen de betreffende verenigingen mee met de organisatie en de uitvoering van het toernooi. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat het een groot succes wordt. Naast de schooltoernooien zijn er ook ‘losse’ toernooien. Aan deze toernooien kunnen de kinderen alleen of met een vriendenteam meedoen. Dit jaar was er een tafeltennistoernooi, een badmintontoernooi en stond een hockeytoernooi op de planning. Helaas kon die laatste niet doorgaan door de regen. Op naar volgend jaar waarin het hopelijk wel kan.

Verder is er in samenwerking met de scholen: hé, kom je buitenspelen. Een project waar kinderen weer enthousiast gemaakt worden voor het buitenspelen. Nieuwe spellen, maar ook ‘oude spellen’ komen voorbij. Soms wordt er gebruik gemaakt van veel materialen en soms juist heel weinig. Zeker met weinig materialen worden de kinderen uitgedaagd om creatief te zijn.

De zomervakantie staat weer voor de deur en ook daar worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het jachtseizoen, Expeditie Robinson, sportmiddag bij de Oldemeijer en het waterspektakel. Genoeg te doen!