Nationale Sportweek 2022

De Nationale Sportweek is begonnen!

Vanaf vrijdag 16 september was het zover. De Nationale Sportweek is gestart in Nederland. Overal in het land zijn mogelijkheden om iets nieuws te proberen. Er zijn daarnaast ook feestelijke activiteiten voor de inwoners van de verschillende gemeentes.

Verschillende sportverenigingen stellen in deze week hun training open. Op deze manier kunnen inwoners een kijkje nemen bij een nieuwe sport. Door op een laagdrempelige manier de training open te stellen, heeft iedereen de mogelijkheid om aan te sluiten. In veel gevallen is dit gratis.

Voor het aanbod in de gemeente Hardenberg kan er gekeken worden op de website van Gewoon Actief. De gemeente Coevorden heeft de verschillende activiteiten op de website van Gewoon Actief in Coevorden. Voor meer algemene informatie, kan er worden gezocht op de website van het NOC*NSF.

Financiële ondersteuning

Sport en cultuur moet toegankelijk zijn voor iedereen in de gemeente. Alle kinderen en volwassenen moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten of aan een culturele activiteit mee te doen. Niet iedereen kan door financiële mogelijkheden meedoen met sport of cultuur. Daarom zijn in verschillende regio’s fondsen of soortgelijke regelingen. Dit biedt inwoners de kans om toch te kunnen sporten of deel te nemen aan een culturele activiteit. Per gemeente kan dit anders zijn en zijn er andere voorwaarden waaraan de inwoners moeten voldoen om aansprak te maken op deze ondersteuning. Voor meer informatie verwijzen wij u naar dit artikel.