Sport en cultuur voor iedereen

Doe mee met sport en cultuur

Sport en cultuur moet toegankelijk zijn voor iedereen in de gemeente. Alle kinderen en volwassenen moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten of aan een culturele activiteit mee te doen. Niet iedereen kan door financiële mogelijkheden meedoen met sport of cultuur. Daarom zijn in verschillende regio’s fondsen of soortgelijke regelingen. Dit biedt inwoners de kans om toch te kunnen sporten of deel te nemen aan een culturele activiteit. Hieronder kunt u lezen per gemeente, waar wij acties zijn, welke acties er zijn.

Gemeente Coevorden
Binnen de verschillende regio’s waar wij actief zijn, zijn verschillende soorten. Binnen de gemeente Coevorden werken zij met een doe mee pas. Deze pas biedt hulp alle inwoners in de gemeente Coevorden. De hoogte van het inkomen bepaalt of u in aanraking komt voor deze regeling. Het inkomen en de situatie is belangrijk of u in aanmerking komt voor deze regeling. Er is een regeling voor de inwoners tot en met 17 jaar, voor de inwoners van 18 tot en met 64 jaar en ook voor de inwoners van 65 jaar en ouder. Daarnaast zijn er regelingen voor het behalen van het zwemdiploma of het bijwonen van een voorstelling in de Hofpoort. Op de website van de gemeente Coevorden kunt u meer informatie vinden.

Gemeente Hardenberg 
Binnen de gemeente Hardenberg is er een fonds voor kinderen tot en met 21 jaar. Deze regeling is niet alleen voor sport en cultuur, maar ook kan er een aanvraag ingediend worden voor vrije tijd, een verjaardagsfeestje of voor overige opties kunt u een beroep doen om Sam& Overijssel. Binnen de gemeente Hardenberg geldt dat je inkomen op minimum niveau moet zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Wanneer uw zoon/dochter hiervoor in aanmerking komt, kunt u een aanvraag indienen via een intermediair. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Hardenberg.

Gemeente Twenterand
Voor de gemeente Twenterand is er ook een regeling met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze regeling geldt net als in de gemeente Hardenberg voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Hierbij geldt dat het inkomen maximaal 120% van het sociaal minimum mag zijn. Wanneer uw zoon/dochter in aanraking komt voor deze regeling, kunt u de aanvraag laten doen via een intermediair. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Twenterand. 

Gemeente Ommen 
Binnen de gemeente Ommen is er een fonds voor kinderen tot en met 21 jaar. Deze regeling is niet alleen voor sport en cultuur, maar ook kan er een aanvraag ingediend worden voor vrije tijd, een verjaardagsfeestje of voor overige opties kunt u een beroep doen om Sam& Overijssel. Voorwaarde voor deze regeling is dat u inwoner moet zijn van de gemeente Ommen, niet ouder mag zijn dan 21 jaar en dat het gezinsinkomen niet hoger mag zijn dan 110% van het sociaal minimum. Voor meer informatie kunt u naar de website van de gemeente Ommen. 

Gemeente Dalfsen
Binnen de gemeente Dalfsen is er het Jeugdfonds Sport. Deze regeling is voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die in de gemeente Dalfsen wonen. Binnen de gemeente Dalfsen geldt ook de regeling van het gezamenlijke gezinsinkomen van maximaal 110% van het sociaal minimum. Wilt u meer weten of wilt u weten of uw zoon/dochter in aanraking komt voor deze regeling? Kijk dan op de website van de gemeente Dalfsen.

Meer informatie? 
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met ons of naar de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan.