Even voorstellen

Even voorstellen - Jan-Jaap

 

Hallo, mijn naam is Jan-Jaap en samen met Gert heb ik Sportservice Groep opgericht. Het idee was om iets met sport en bewegen te gaan doen om een vitale samenleving te creëren. Dit is mijn passie echter het merk ‘Sportservice’ was niet nieuw, alleen de invulling en de uitvoering verschilt per entiteit. Wij hebben contacten gelegd met diverse sportservice organisaties / sportbedrijven om ons te laten inspireren. De conclusie was dat sport en/of bewegen een heel krachtig middel is voor allerlei doelgroepen. Dit idee hebben wij verder uitgewerkt en voorgelegd aan gemeenten, onderwijs, zorg en bedrijven. Daar merkten wij wel enig draagvlak, echter we moesten het nog wel ‘even laten zien’.

Specifiek richt ik mij extern op klanten/relaties, zeg maar het binden en boeien van onze (nieuwe) klanten. Intern stuur ik ons team aan en dat ze de dingen doen die wij hebben afgesproken met onze klanten. Het leuke van mijn werk is dat ik met mijn passie voor de sport aan de slag kan en dat ik jonge mensen opleidt en coach voor deze branche. Er liggen zoveel mooie kansen die nog onvoldoende worden benut. Denk hierbij aan preventieve gezondheid, uitvoering geven aan de sportakkoorden, mensen enthousiasmeren voor meer en beter sporten etc.

Bij de start van Sportservice gaf het wel een kick dat ons plan werd gehonoreerd met een subsidiebijdrage vanuit de rijksoverheid. Blijkbaar zagen ze heil in ons plan. Ook in het begin waren wij erg actief met de start van een nieuw evenement in Hardenberg, nl. de Dion Triathlon. Als je ziet dat dit dan lukt, partijen weet te enthousiasmeren om mee te doen met de organisatie en kijk wat er nu staat. Daar kan ik erg van genieten. Enkele jaren geleden merkten wij dat het zaaien z’n vruchten begon af te werpen: klanten wisten ons te vinden in plaats van dat wij moesten zoeken. Zeer recentelijk zijn wij benaderd om een team buurtsportcoaches die actief zijn in Twente over te nemen. We gaan ons gebied ‘Vechtdal’ dus nu uitbreiden met ‘Twente’. Super trots.

Wat het leukste moment was van de afgelopen tijd was toch wel echt het schaatsen op natuurijs! Prachtig! Op mijn ideale dag sta ik graag op tijd op. Daarna een goed ontbijt en dan lekker aan de slag. Halverwege de dag een moment voor sporten/bewegen en dan s middags ‘doewerk’. Klanten bellen, overleg met collega’s of ideeën uitwerken. Mijn droom is dat we dit werk voort kunnen zetten, uitbreiden en mogelijk wel een (regionaal) sportbedrijf kunnen opzetten. In dit deel van de provincie, landelijk gebied, is namelijk nog geen sportbedrijf. Die bevinden zich in de grotere steden (Zwolle, Enschede, Deventer e.d.) en zijn gelieerd aan de betreffende gemeenten. Door nu onze krachten te bundelen kunnen we mogelijk wel een regionaal bedrijf oprichten. Wie weet ?

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten. Zwemmen, fietsen en lopen. Daarnaast mag ik graag muziek maken. Ik speel trompet bij de plaatselijke harmonie: Crescendo-KNA. Mijn ideale vakantie is dan ook een lekkere ‘doevakantie’. De omgeving verkennen met de fiets dan wel te voet en ’s middags/’s avonds lekker eten en relaxen.

Wat ik als laatste nog even zeggen wil is: als je ergens in gelooft kom je heel ver. Dat vraagt geduld maar geeft uiteindelijk veel voldoening. Dat ik Gert op mijn pad ben tegengekomen en dat we elkaar zo goed aanvullen. Of het zo had moeten zijn !