Klimmen, klauteren, springen en balanceren

Nijntje Beweegdag

Afgelopen zaterdag 29 februari 2020 was het weer zover. Een aantal kinderen van Kinderwereld in de gemeente Coevorden konden aan hun ouders laten zien wat zij de aflopen tijd geleerd hebben.

De kinderen hebben de afgelopen maanden geoefend met verschillende onderdelen van het bewegen, door middel van het nijntje beweegprogramma. Dit is een programma van de Nederlandse Gym Unie (KNGU). Zij hebben een programma ontwikkeld om kinderen op jonge leeftijd de basis van het bewegen aan te leren. Dit gaat onder andere om balanceren, coördinatie, inschatten van kracht, vangen & gooien, glijden, rollen en zwaaien. De kinderen krijgen dit bij Kinderwereld aangeleerd en zij kunnen hier bij de dagopvang mee oefenen. Dit gaat op een leuke manier en spelenderwijs.

Wanneer de kinderen de oefeningen beheersen, dan kunnen zij meedoen met de nijntje Beweegdag. Tijdens deze dag kunnen de kinderen bij Turn Vereniging Coevorden (TVC) laten zien wat zij allemaal kunnen. De kinderen kunnen langs gaan bij de verschillende oefeningen. Daarna is er nog de mogelijkheid om een tweede of misschien wel derde ronde te doen. Na afloop krijgen de kinderen hun nijntje beweegdiploma. De kinderen krijgen allemaal twee gratis lessen aangeboden van TVC om kennis te maken met gym. Als ze dit leuk vinden, dan kunnen zij zich aanmelden. Daar kunnen zij elke woensdag van 15:30 – 16:30 uur een uurtje gymmen onder begeleiding van een gymjuf.