Even voorstellen

Even voorstellen - Sven


Hoi, mijn naam is Sven en ik werk sinds dit jaar bij Sportservice Groep. Hiervoor heb ik lesgegeven op een middelbare school. Op dit moment geef ik les op basisschool de Vlinder. Ik vind het leuk om kinderen de mogelijkheid te geven om zichzelf aan de hand van de gymlessen te ontwikkelen. De kinderen werken aan motorische vaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, maar ook cognitief gaan ze er op vooruit. Het leukste wat ik tot nu toe heb meegemaakt is het enthousiasme waarmee de kinderen naar de gymles komen en meedoen met de activiteiten die ik heb klaargezet. Deze activiteiten nemen de kinderen over en doen dit ook in hun vrije tijd. Niet alleen maar op de spelcomputer, maar ze zijn nu in beweging. Een tijdje geleden was er een kindje uit groep 3/4 die een grote ontwikkeling heeft gemaakt op alle drie de vlakken. Het is mooi om te zien wat een gymles kan doen met kinderen. Het geheim van een goede gymles is dat je ook hebt voor het kind. Waar heeft hij/zij op dat moment behoefte aan en hoe je kun je hem/haar laten ontwikkelen. Denk aan plezier, differentiatie, autonomie, zelf reflectie etc. Mijn droom is de kinderen een gezonde en sportieve toekomst te bieden waarin hij/zij zichzelf durven te zijn met het besef wat zijn/haar kwaliteiten zijn.

Mijn ideale dag ziet er zo uit: ’s ochtends tijd voor een goed en gezond ontbijt, vervolgens richting werk om een ieder wat mee te geven voor de dag en de toekomst op het gebied van ontwikkeling. Vervolgens de dag af te sluiten met mijn eigen team en ’s avonds een sportieve activiteit als toetje. Een mooie volle dag dus. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten of doe ik iets rondom sport. Ook in mijn vakanties ben ik graag actief bezig met dierbaren om mij heen.

Wat ik als laatste nog even zeggen wil is: geniet van de bewegingsvrijheid en bewegingsmogelijkheden die je nu hebt of in de toekomst zult krijgen.