Kom jij ook in beweging

Minder lang stilzitten op je (thuis)kantoor

Een kantoorbaan waarbij je bijna de hele dag zit, we weten allemaal dat dat niet erg goed voor ons is. Lang achter een bureau zitten is namelijk niet zo gezond voor ons lijf. Toch is het nog steeds lastig om hier verandering in te brengen, maar er zijn een hele boel initiatieven die daarbij kunnen helpen. Tegenwoordig is het mogelijk om minder te zitten tijdens je werk, namelijk op de volgende manieren: 

  • Wissel af tussen staan en zittend werken: zoals hierboven al werd verteld, is het niet goed om te lang te zitten, daarom wordt aangeraden om regelmatig af te wisselen tussen staan en zittend werken. 
  • Haal regelmatig wat drinken: wanneer je een aantal keren wat te drinken haalt, kom je weer even in beweging, zodat je niet te lang stil zit (bron).  
  • Fietsen of lopen achter je bureau: tegenwoordig zijn er ‘fietsbureaus’ op de markt ook wel de ‘Oxidesk’ genoemd, die er voor zorgt dat je de hele dag beweegt tijdens je werk (bron). Naast de Oxidesk zijn er een hele boel producten op de markt gezet, waarbij je kan bewegen tijdens het werk. Zo heb je ook de ‘walkdesk’, hierbij loop je op een loopband achter je bureau.
  • Ga naar buiten in de pauze: frisse lucht en beweging hebben een goed effect op je hersenen en zorgen voor een beter concentratie- en reactievermogen. Daarnaast heb je weer even een half uurtje goed bewogen! (bron)