Even voorstellen

Even voorstellen - Niek

 

Mijn naam is Niek en ik geef sinds september 2017 les bij Sportservice groep. Ik ben begonnen met gymles geven op verschillende basisscholen. Na een aantal jaren volledig lesgeven ben ik mij ook gaan inzetten als combinatiefunctionaris in de gemeente Hardenberg en als coördinator binnen Sportservice Groep voor de regio Hardenberg. Als combinatiefunctionaris organiseer ik buitenschoolactiviteiten zoals het schoolvoetbal toernooi, honkbal clinics/toernooien, combitrefbaltoernooi etc. Dit zorgt ervoor dat ik genoeg afwisseling in mijn werk heb. Naast het lesgeven kan ik mij ook focussen op andere taken zodat elke week weer anders is.

Elke week is leuk maar ik vond het organiseren en uitvoeren van het combitrefbaltoernooi, lerarenvolleybal toernooi en schoolvoetbaltoernooi wel de leukste momenten. Veel enthousiaste leerlingen en docenten die kunnen sporten met een glimlach. Als dat lukt, is mijn dag geslaagd.

Aangezien wij momenteel nog in een lockdown zitten en ik jammer genoeg niet mijn gymlessen door kan laten gaan zijn er minder spannende momenten dan normaal. Wel kon ik tijdens de noodopvang mijn kunsten in de gymzaal nog laten zien. Ik had de gymzaal aan school omgebouwd tot speelparadijs voor de onderbouw. Toen ze de gymzaal binnen kwamen stonden ze met de mond open te kijken en hebben ze een uur lang heerlijk gespeeld. Dat vind ik geweldig!

Mijn ideale dag is: ’s ochtend vroeg in de gymzaal staan om de hele gymzaal te verbouwen voor een spectaculaire gymles. Waarbij ik elke les kinderen heb zien bewegen, lachen en zie leren. Het geheim van een goede gymles: genoeg uitdaging! Wanneer de kinderen genoeg uitgedaagd zijn op hun eigen niveau dan hebben ze meer plezier en leren ze ook meer.

Het is mijn droom om uiteindelijk mijn eigen gymzaal te mogen ontwerpen en hier elke dag mijn lessen te mogen geven.

In mijn vrije tijd speel ik graag een potje tennis of ga ik honkballen. Daarnaast vind ik het heerlijk om een strategisch spel te spelen met vrienden/familie. Het liefst ga ik op vakantie naar een warm land om even heerlijk te ontspannen.

Wat ik nog wil zeggen:
Ik zou het geweldig vinden als elk kind de mogelijkheid krijgt om te kunnen genieten van sport en bewegen. Plezier in bewegen hoort voor iedereen mogelijk te zijn!