Even voorstellen

Even voorstellen - Joost


Mijn naam is Joost en ik geef sinds afgelopen september gymlessen op verschillende basisscholen. Ik vind het contact met de leerlingen het leukst. Het lesgeven kost wel veel energie, maar dit krijg ik zeker terug van de leerlingen. Daarnaast vind ik het leuk om te zien dat kinderen succeservaringen hebben bij de lessen met toestellen. Het is mooi om te zien dat de leerlingen zo enthousiast zijn. Op De Opstap (school voor anderstaligen) kijken de leerlingen hun ogen uit wanneer ze les hebben in een grote gymzaal vol met spullen.

Mijn meest ideale dag is om een dag lang les te geven in een gymzaal op één school. Ik vind het prettig wanneer ik een goede band heb met alle leerlingen, zo kan ik op mijn gemak leerlingen beter leren bewegen. Het geheim van een goede gymles is, het triggeren van leerlingen door middel van je instructie, in combinatie met een volle maar complete uitleg. Leerlingen kunnen op deze manier zelfstandig leren en kan ik zelf bezig met tips en aanpassingen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan sporten en dingen met vrienden te doen. Mijn favoriete vakantie is een vakantie met zon, zee en strand met een cocktail in de hand.

Als laatste wil ik nog even zeggen: fouten maken in een gymles moet!