Een sportieve leerwerkbaan

BBL-opleiding tot onderwijsassistent

Begin van dit schooljaar zijn wij gestart met een WerkendLeren traject tot onderwijsassistent. Dit is ontstaan vanuit een initiatief van WerkendLeren en Sportservice Groep. Op dit moment is er een samenwerking met WerkendLeren, Sportservice Groep en Kinderwereld. Vanaf februari 2020 start er ook een traject met Dassenburght. Op dit moment zit onze collega Derian bij Kinderwereld waar hij dit traject mag volgen. Vanaf februari start Elwin bij Dassenburght.

Het traject
Dit traject duurt 1,5 jaar en binnen deze tijd wordt de student opgeleid tot onderwijsassistent niveau 4. Vanaf het begin is er een stage/werkleerplek bij een school of een kinderopvang. Deze stage is minimaal 16-20 uur per week. Tijdens de opleiding zijn er maandelijks 2 – 3 lesdagen waar verschillende kerntaken aan bod komen. Daarnaast zijn er keuze vakken waar de student vrij is te kiezen waar zijn/haar interesse ligt.

Na de opleiding
Na de opleiding heeft de student een erkend diploma onderwijsassistent en is inzetbaar bij verschillende instellingen. Basisscholen, kinderdagverblijven of een intergraal kindcentrum zijn voorbeelden hiervan. De student kan daarna als onderwijsassistent aan de slag of is inzetbaar als pedagogisch medewerker bij een kinderopvang.

Medewerkers aan het woord
Derian:
‘Ik vind het vooral leuk om gewoon lekker met kinderen te werken. De BBL opleiding kinderopvang kwam toen op mijn pad en daar hoefde ik eigenlijk niet over na te denken. Ik was gelijk enthousiast. Het leek mij vooral leuk om de kinderen te helpen bij hun ontwikkeling op erg jonge leeftijd. Ik geef nu ook SportBSO en dit sluit er eigenlijk wel heel mooi bij aan. Naast het sporten ben ik nu dus ook bezig om gewoon op de opvang te werken. Mijn ideale plaatje is om dit te gaan combineren.’

Elwin:
‘Via Sportservice Groep krijg ik de kans om een opleiding te volgen tot pedagogisch medewerker en onderwijsassistent. Na een tijdje nadenken heb ik me hiervoor aangemeld omdat ik tijdens het werken op de SportBSO heb gemerkt dat ik het hartstikke leuk vind om met de kinderen bezig te zijn en ze dingen te leren. Het is een mooie aanvulling omdat ik, als ik de opleiding gehaald heb, ook zelf ingezet kan worden op de opvang zelf en niet alleen tijdens de SportBSO.’

Meer informatie 
Wil jij na het lezen van dit artikel meer weten of dit traject of wil jij je aanmelden hiervoor? Neem dan contact met ons op.